donderdag 17 april 2008

een aangenaam warme dag

Hallo allemaal,

Vandaag is het weer hier omgeslagen. Het zonnetje was volop aanwezig en het was zo'n 20 graden. We zijn dan ook in een groot park(1 augustus park) gaan wandelen en dat was heerlijk. Er wordt daar volop gedanst en aan yoga gedaan. Dominique en Dirk ( onze reisgenoten) waren niet meegegaan. Dirk was goed ziek (waarschijnlijk iets verkeerd gegeten). In het park waren we nog meer een bezienswaardigheid dan anders. We worden echt overal aangestaard en ook dikwijls aangesproken. Al een geluk dat onze gids er dan bij is :-)))) Diegene die dan engels kunnen, willen dit dan met ons uitproberen :-) . Maar hun engels met het chinese accent is moeilijk verstaanbaar hoor.
Daarna zijn we een boedistische tempel gaan bezoeken ( de naam ben ik weeral vergeten :-))). Dat was ook de moeite. Een boedha van 3,5 ton koper tot in de nok van het dak, prachtig versierde plafonds en de monniken met hun oranje gewaden .....
Ons Saartje heeft afgelopen nacht geslapen van half negen tot 7 uur 's morgens , dus wij raken stilletjesaan ook uitgerust.
Deze avond hebben wij onze stoute schoenen aangetrokken en met ons drietjes alleen gaan eten in een lokaal restaurant. Met de nodige gebaren en een beetje Engels hebben we heel lekker gegeten.Voor nog geen 10 EUR krijg je hier een overvloed aan eten. De mensen zijn echt wel heel behulpzaam , ze hebben nog steeds plezier in ons geklungel met de stokjes ( ik klungel nog meer dan Patrick, die kan er al goed weg mee) Resultaat : ik kreeg weer mes en vork :-)))))))

Vandaag zijn ook onze adoptiepapieren doorgefaxt naar Brussel. Dus ze kunnen ze daar beginnen verwerken.

Tot morgen maar weer .
Superdikke kussen aan Valesca, Jolien en Gilles
xxxx
Marieke-Roos

2 opmerkingen:

Greet zei

Hey Marieke-Roos,
De mooie fotootjes en de dagverslagskes worden hier erg gesmaakt :-). Saartje ziet er al erg op haar gemak uit. Geniet nog van de vele ervaringen die jullie daar kunnen opdoen. Voor de kinderen thuis is het vast en zeker ook aftellen tot jullie weer thuis zijn met hun kleine zusje. Nog even volhouden allemaal !
Groetjes,
Greet
www.toontuurmiel.be

Elke & Xavier zei

Goedemorgen,
Leuk dat we nu toch naar de blog kunnen kijken. Wat ziet ze er al pienter uit! We kijken er al uit om haar in het echt te zien.
Groetjes uit Nanjing en tot morgen!
Elke, Xavier & Bo