maandag 21 april 2008

maandag 21 april

Hallo iedereen,

Vandaag was het nog steeds geen mooi weer hier in Peking. We zijn dan naar een overdekte winkelhal (een soort van Wijnegem shoppingcenter :-))), maar iets minder luxueus :-)
Wel , ik winkel graag, maar dit was geen leuke ervaring. Je wordt gewoon constant aangesproken, je kan niet rustig iets uitkiezen. Allerlei dingen worden onder je neus geduwd. Beslis je om niets te kopen, dan laten ze je niet gaan. Ze nemen je arm vast en lossen niet. Je kan niet anders dan hen brutaal af te schudden. Ik hoor ze precies nog : "Lady, lady, buy, buy :-)))) De enige manier om door de gangen te lopen is niet opzij kijken en je heel ongeïntereseerd te gedragen. Dan is er niet veel winkelen meer aan he :-)) Ik heb wel al enkele cadeautjes kunnen kopen , dus was ik al wel opgelucht.
We zijn daarna nog naar de plaatselijke supermarkt gewandeld en dat was veel leuker. Geen gepush, niemand die iets opdrong , heeeeerlijk :-)))))
We hebben er een extra koffer (kleintje) gekocht voor 10 EUR :-)

Ondertussen beginnen we al heel erg naar huis te verlangen. We genieten wel hoor, maar tegelijkertijd lijkt het nog zo lang eer we naar huis kunnen. Het feit dat onze 3 andere kinderen nog in België zijn , is daarvan natuurlijk de hoofdreden.
We hopen op beter weer en veel dingen te bezoeken,zodat de dagen goed vooruit gaan he.
Met ons Saartje is alles dik in orde, ze slaapt en eet goed en bloeit nog meer open. Gewoon heerlijk !!


Dikke kussen aan Valesca, Jolien en Gilles van ons alledrie

Groetjes aan iedereen
xxx
Marieke-Roos

ps foto's volgen :-)

Geen opmerkingen: